GETTING MY WWW.TOHUMLARFIDANA.NET TO WORK

Getting My www.tohumlarfidana.net To Work

Getting My www.tohumlarfidana.net To Work

Blog Article

Obtain your authentication protection code. Should you have more than one contact number with your account, decide on which amount need to get your code.

Her ne kadar mantar sporları mantarın tohumu da olsa halk dilinde mantar miseline mantar tohumu adı verilmektedir.

It is possible to email the positioning operator to let them know you have been blocked. Please include things like Everything you ended up doing when this website page arrived up and the Cloudflare Ray ID identified at The underside of the page.

Mantar tohumlarının ekim işlemi özel koşullar altında yapılmaktadır. Mantar ekimi kompost ile birlikte yapılır. Yeteri miktarda kompostun toprağa karıştırılması ile birlikte mantar miselleri de sağlıklı bir ortamda toprakları yani doğal ortamlarına kavuşurlar. Ortalama 10 kilogram kompost içerisinde yaklaşık olarak three hundred - five hundred gram mantar miseli bulundurulması gerekmektedir.

• Tahılları misel ile karıştırın: Kurumuş tahılları, steril bir çalışma yüzeyinde ve steril eldivenlerle karıştırın. İstiridye mantarı miselini tahıllara ekleyin ve iyice karıştırın.

You're utilizing a browser that won't supported by Fb, so we have redirected you to a less complicated Variation to provide you with the ideal experience.

■ Yedinci günde yığının ilk aktarmasını yapın. Bu sırada nemlendirme işi yanında, sızan melas şerbetini de yığına yedirin. Kenar kısımları iyice bastırın. Bir buçBritish isles metre yükseklik ve genişlikte yeniden kalıp yapın.

İstiridye mantarını evde yetiştirmek istiyorsanız büyük marketlerde hazır olarak satılan kitlerden alabilir ve uygun koşulları sağladığınız bir ortamda, birkaç sulamadan sonra mantarlarınıza kavuşabilirsiniz.

Saman ile kompost yapmadan önce kullanacağınız materyalleri kireç ile read more yıkayıp PH seviyesini arttırmanız gerekiyor. Saman ile yapılan kompost karışımından saman oranını %70 olarak ayarlayın.

İncisi ile denizlerin nadir canlılarından olan istiridyenin kabuğuna benzer şapkasından ismini alan istiridye mantarı; Pleurotaceae mantar familyasının en faydalı üyesi olarak bilinmektedir.

Kayın mantarı selvi mantarı, kavak mantarı gibi farklı isimleri bulunan istiridye mantarının yetiştiriciliği evden iş yapmak ve kazanç sağlamak isteyenler arasında oldukça popülerdir.

Eğer organik ürünler mağazasından almak isterseniz bu rakam bir miktar oynayabilir. İstiridye mantarını satın alırken üretim tarihine dikkat etmeniz gerekir.

İstiridye mantarı yetiştiriciliği konusunda devlet teşvik vermekte ve eğitimler yapmaktadır. Devlet tarafından açılan kurslara gidip girişimcilik dersleri alarak siz de uygun ortamda kayın mantarı yetiştiriciliği yapabilirsiniz. Her mevsimde üretimi yapılabilen istiridye mantarı, doğada yalnızca sonbaharda yetişir.

Bu sebeple mantar yetiştiriciliği, yenilebilir mantar yetiştiriciliği yapmak isteyen her ülkede yetiştirilmelidir.

Report this page